OVER ONS

Dierenarts Sonja van der Sar

Sinds 2002 alweer, werkt Sonja van der Sar als allround dierenarts.
Inmiddels is zij een bekend én vertrouwd gezicht door de hele Hoeksche Waard. Vanuit een liefde voor dieren en een passie voor het vak werkt zij vanaf 2021 weer onder haar eigen praktijk. Voor landbouwhuisdieren, paarden en kleine huisdieren. 

Assistente Iris van der Wekken

Sinds januari 2021 werkt Iris als assistente bij Dierenkliniek van der Sar.
Iris was al bekend met de landbouwhuisdieren aangezien zij opgegroeid is op een melkveebedrijf. Iris is nu dan ook blij dat ze met haar ‘boeren-achtergrond’ aan de slag kan. Vooralsnog houd Iris zich bezig met telefonische afspraken, voorraadbeheer en administratie. Inmiddels is Iris bezig met een cursus Dierenartsassistente om Sonja te assisteren of om uw dier te helpen. 

 

 

Assistente Naomi van Rees

Sinds december 2022 ben ik fulltime aan de slag als paraveterinair bij Dierenkliniek van der Sar.

Op dit moment ben ik nog bezig met mijn opleiding, die ik volgend jaar hoop af te ronden. Na deze opleiding staan er nog verschillende cursussen op mijn wensenlijstje, om de dieren zo goed mogelijk te gaan helpen.

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de horeca, maar de dieren zijn nooit ver weg geweest. Toen ik tijdens corona noodgedwongen thuis zat, heb ik de knop omgezet en besloten om te gaan doen wat ik eigenlijk van kleins af aan al graag wilde doen: werken met dieren! Zoals sommige van jullie misschien wel weten, houd ik me naast mijn werk en school heel graag bezig met konijnen! Inmiddels fok ik alweer vier jaar met veel liefde een prachtig konijnenras, de Franse Hangoor. Beetje bij beetje is de tuin van mijn ouderlijk huis overgenomen door de konijnen en omgetoverd tot mijn eigen konijnen-walhalla.

Hoewel ik álle dieren erg leuk vind, wil ik me meer gaan inzetten voor de geneeskunde voor de konijnen en knaagdieren. Naast een tuin vol konijnen hebben we thuis ook nog ons microvarkentje Zorro en onze hond Bruce. Ik hoop iedereen snel te zien bij Dierenkliniek van der Sar.

Assistente Julia Scherpenisse

Ik ben Julia en ik ben derdejaars student op de opleiding tot paraveterinair. Jullie kennen mij misschien al, want vorig jaar heb ik mijn stage bij Dierenkliniek van der Sar mogen lopen, waarna ik tijdens de vakantie heb doorgewerkt. Zo ben ik inmiddels alweer dik een jaar op de praktijk te vinden.

Hoe ik hier terecht ben gekomen? Toen ik tijdens een visite van Sonja vertelde dat ik met de opleiding tot paraveterinair bezig was zei Sonja ‘’kom gezellig bij ons stage lopen!’’ Zo gezegd, zo gedaan dus, en inmiddels ben ik met heel veel plezier aan het werk.

Mijn interesse ligt van jongs af aan al bij de dieren. Ik ben opgegroeid tussen de schapen, kippen, honden, katten, geiten, ganzen, paarden en noem maar op. Met zo’n achtergrond is het niet zo gek dat ik op de opleiding tot paraveterinair terechtgekomen ben.

Tijdens deze opleiding heb ik in mijn eerste jaar stage gelopen bij Frysk-Andaluz, een paardenfokkerij in Mijnsheerenland, waar ik veel ervaring heb opgedaan over de paardenindustrie en over het fokken en het trainen van de Friese paarden. In mijn tweede jaar heb niet alleen hier op de praktijk in Zuid-Beijerland stage gelopen, maar ook een schapenstage gedaan bij een van de klanten. Ook hier heb ik weer een hele leuke tijd beleefd en natuurlijk veel geleerd over het fokken van de schapen, en hoe je ze ter wereld brengt! Inmiddels loop ik een stage in een gezelschapsdierenpraktijk, om zo meer te leren over de gezelschapsdieren, al mis ik hier de landouwhuisdieren en de paarden wel! Gelukkig kom ik die in mijn werk bij Dierenkliniek van der Sar weer genoeg tegen.

In mijn vrije tijd ben ik bij de paarden of op de brommer te vinden.