Faciliteiten

Onze faciliteiten

Wij beschikken over de volgende faciliteiten in onze praktijk:

Röntgen

Voor een volledige diagnose is het soms nodig om als aanvulling op het algemene onderzoek een uitgebreider onderzoek te doen. Het maken van een röntgenfoto is is een van die mogelijkheden.

Wat kun je zichtbaar maken?

Met behulp van een röntgenfoto kan het inwendige van een dier zichtbaar gemaakt worden. Vooral het skelet leent zich hiervoor uitstekend. De botten bevatten namelijk veel calcium dat als eigenschap heeft dat het röntgenstralen veel beter tegenhoudt dan de omringende weefsels.

Microscoop

Microscopisch onderzoek kan voor verschillende doeleinden worden ingezet:

  • De huid kan onderzocht worden op mijten
  • De urine kan onderzocht worden op de aanwezigheid van kristallen en op een urineweginfectie
  • De ontlasting kan worden onderzocht op de aanwezigheid van wormeieren

Bloedanalyse-apparaat

Bloedonderzoek orgaansystemen

In onze praktijk is een Spotchem bloedanalyse apparaat aanwezig. Dit apparaat is in staat om binnen 30 minuten diverse bloedbepalingen uit te voeren. Bovendien is de betrouwbaarheid van de uitslagen groot.

Voor dieren die onder narcose gaan raden wij een bloedscreening aan om de gezondheidsstatus van uw huisdier te bepalen. Deze onderzoeken verminderen het risico voor uw huisdier, omdat verborgen gezondheidsproblemen worden vastgesteld. Zo wordt tijdig ingegrepen en worden complicaties tijdens of na de ingreep voorkomen.

Extern laboratoriumonderzoek

Ondanks alle mogelijkheden in de praktijk zijn bepaalde onderzoeken alleen uitvoerbaar bij een specialistisch laboratorium. Hiervoor werken wij samen met de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en het Vet-Med-Lab.